صادرات به ترکیه

معرفی کشورترکیه به عنوان هدف بازار ایران برای توسعه صادرات محصولات تک نما

اقتصاد ایران یک اقتصاد ترکیبی است که متشکل از صادرات و واردات محصولات نفتی و غیر نفتی می باشد. ایران دارای بازاری بزرگ با پتانسیل هرگونه صادرات و واردات به اقصی نقاط جهان است که بخش عمده ای از این بازار به محصولات غیر نفتی اعم از عسل، زعفران، خرما، فرش و... که بسیار مورد تایید بازار های جهانی هستند، تعلق دارد. تجار ایرانی با در دست گرفتن این بازار و رونق صادرات و واردات محصولات ایرانی توانسته اند هرچه بیشتر به رشد و توسعه اقتصاد ایران کمک کرده و محصولات ایرانی را خارج از این مرز و بوم به همگان معرفی کنند.با شناسایی بازارهای جهانی و معرفی محصولات ایرانی موجبات ترغیب کشورهای مختلف برای حضور و همکاری با ایران در جهت توسعه صادرات و واردات محصولات متنوع و مرغوب ایرانی فراهم شده است . که این امر باعث شده است که یکسری از کشورها، مورد هدف تجار ایرانی قرار گیرند . در این بخش به معرفی تعدادی از این کشور ها که شامل وسعت، زبان، دین، جمعیت، موقعیت جغرافیایی، شرایط اقتصادی و بازار صادرات و واردات می شوند، می پردازیم.

در سال های اخیر کشور ایران ،صادرات کالاهای بسیاری را به ترکیه افزایش داده است.از کالاهای صادراتی می توان به مواد نفتی و مشتقات پتروشیمی، مواد غذایی مانند بادام و گردو،قند و شکر، هندوانه تازه ، تجهیزات ساختمانی، مواد شوینده و بهداشتی و بسیاری مواد دیگر اشاره نمود.

اخذ تخفیف های گمرکی کشور ترکیه از ابتدای سال 2015 آغاز شده و یکی از دلایل رشد و افزایش از سوی ایران می باشد که بخش مهم این تخفیفات در زمینه محصولات کشاورزی بوده است. تراز تجاری ایران و ترکیه بدون محاسبه صادرات نفت و گاز بیش از شش میلیارد دلار می باشد و از این میزان دو میلیارد دلار صادرات ایران و چهار میلیارد دلار صادرات ترکیه محسوب می شود .بازرگانان رابط ایران در ترکیه محاسباتی را انجام دادند و اعلام داشتند تراز تجاری دو کشور با احتساب صادرات نفت و گاز ایران ،12 میلیارد دلار است،که با این وجود اگر نفت و گاز را در نظر نگیریم ،این تجارت به نفع ترکیه رقم می خورد، اما با در نظر گرفتن نفت و گاز روند تجارت به نفع ایران می باشد. در دو ماه اول سال 1395 ،عمده ‌ترین مشتریهای کالاهای ایرانی کشورهای چین، امارات، عراق، کره‌جنوبی و هند بوده‌اند،اما با افزایش صادرات ایران به کشورهای کره‌ جنوبی ،عمان و کاهش صادرات به ژاپن، ترکیه و امارات مواجه شده ایم.

  • 0212-5474803
  • Mevlana mahallesi. Sultan Abdul Hamid Cadesi. Helen Apt. B 1 Blok. No:2/7. Esenyurt. Istanbul